Waarom digitaal transformeren met Odoo?

De fundamenten voor de toekomst


65% van de digitale transformaties mislukken en de kiem hiervoor wordt al gezaaid met de keuze van de onderliggende digitale technologie. In principe ben je met Odoo gecombineerd met een Google Workspace of Microsoft 365 gewapend voor de toekomst en kan je gemakkelijk de volledige groei aan van klein bedrijf tot grote multinational. Alle bedrijfsfuncties worden naadloos ondersteund via talrijke gebruiksvriendelijke apps afhankelijk van jouw grootte, sector en noden.


Accounting en HR 


In eerste instantie dient elke onderneming een boekhouding te voeren en medewerkers te empoweren. Met Odoo kan je eenvoudig het volledige verkoop- en aankoopproces sturen, automatisch factureren en betalingen afpunten en in een vingerknip belastingsaangiftes en jaarrekeningen genereren. Ook een modern personeelsbeheer met aanwervingen, evaluaties, declaraties, verlof en aanwezigheden maakt deel uit van het repertoire.

Product en service management


In tweede instantie heeft elke onderneming specifieke operationele processen. Voor dienstverleners heeft Odoo een uitgebreid arsenaal aan apps om dossiers, projecten, planning en urenstaten te beheren. Voor productgeoriënteerde ondernemingen staat een intuïtieve gereedschapskist klaar voor het management van aankoop, voorraad, productie (MRP), productlevenscyclus (PLM), onderhoud en kwaliteit.

Marketing en sales


In derde instantie dient elke onderneming zichzelf te promoten om uiteindelijk producten en/of diensten te verkopen. Met Odoo kan je een heuse marketing machine bouwen via de website builder, events, mail marketing automatisatie of social networks. Afhankelijk van jouw sector, verkoop je tevens via een klantenrelatiebeheer systeem (CRM), online shop (e-commerce) of mobiele verkooppunten (PoS).

Super eenvoudig en 100% flexibel


Samengevat kan je stellen dat je met Odoo in combinatie met een Google Workspace of Microsoft 365 alles in huis hebt om elke onderneming succesvol te runnen. Het grote voordeel van Odoo is dat je slechts één systeem nodig hebt om jouw volledige onderneming te managen en dat het daarenboven super gebruiksvriendelijk is. En indien er toch enkele functies zouden ontbreken, dan kunnen we die gewoon zelf ontwikkelen aangezien Odoo bovendien 100% open source is.

Wat zijn de valkuilen?

Laat je niet verleiden tot onnodige integraties en implementaties.